Home > Kiemas ir aplinka > Garažo vartų automatikos pasirinkimas

Garažo vartų automatikos pasirinkimas

Garažo vartų automatikos pasirinkimas

Sekciniai garažo vartai yra vienas populiariausių pasirinkimų. Šie vartai yra labai kompaktiški, neužima daug vietos, tačiau labai svarbu pasirinkti kokybišką ir patikimą vartų automatika.

Garažo vartai yra tik fasadas, o garažo vartų automatika – tai vartų pagrindas, kuris ne tik valdo vartus, bet ir užtikrina sklandų jų darbą. Būtent dėl šios priežasties rekomenduojama vartų automatiką rinktis itin atsakingai.

Renkantis automatiką savo garažo vartams, labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokio dydžio vartams automatika yra skirta – koks jos galingumas. Automatika gali būti valdoma su velenu arba kartimi. Priklausomai nuo gamintojo ir automatikos modelio, buitiniams vartams skirta automatika dažniausiai pajėgi valdyti iki 25 m2 vartus. Tačiau skirtingi modeliai pritaikyti įvairaus dydžio vartams. Todėl visuomet reikėtų rinktis atitinkamai pagal konkrečių vartų dydį ir, jeigu reikalinga, į didesnę pusę.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į automatikos maksimalų darbo intensyvumą, tai parodo, kiek variklis gali veikti nepertraukiamai. Žinoma, gal privatiems namams tai nėra labai aktualus klausimas, tačiau visuomeninės paskirties ar daugiabučiuose įrengtiems vartams tai galėtų būti aktualu. Paprastai variklis po intensyvaus veikimo turi savo aušimo trukmę. Todėl reikėtų tai įvertinti, kad po kelių atidarymų netektų laukti kelias dešimtis minučių, kol vartai vėl ims dirbti.

Garažo vartų automatikoje taip pat vertėtų atsižvelgti, kokią pavarą turi konkretus variklis. Nuo to priklauso vartų veikimo garsas. Pavyzdžiui, su diržine pavara varikliai veikia žymiai tyliau, nei su grandinine. Todėl jeigu jūsų garažas yra namo viduje, vėlai sugrįžus į namus vartų atidarymo garsai gali sukelti tam tikrą diskomfortą miegantiems šeimos nariams.

Taipogi reikia neužmiršti, kad automatika valdoma elektra, todėl reikėtų žinoti avarinio vartų atidarymo niuansus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *