Gal ir pasirodys keista, tačiau į kavines ir restoranus klientus vilioja ne tik geras, skanus, šviežias maistas, malonus aptarnavimas, bet ir interjeras bei aplinka, kurioje įsikūręs restoranas ar kavinė. Nors, kita vertus, tai neatsiejami dalykai. Jei bus įspūdinga vieta ir interjeras, tačiau nebus kokybiško maisto pasirinkimo, ar bus nuostabus maistas, tačiau nebus jaukios aplinkos, klientai antrą kartą nebesugrįš.
Todėl, kad restoranas pritrauktų žmonių srautus, o dar svarbiau, juos išlaikytų ir, kad jie norėtų sugrįžti, būtina pasirūpinti išskirtiniu jo interjeru. Galima išskirti tris pagrindinius interjero ypatumus.
Pirma. Jauki aplinka, kurią sukuria įvairios detalės ant sienų: nuotraukos, paveikslai, daiktai. Restoranas neįsivaizduojamas be baltų staltiesių, bei elegantiškų stalo dekoracijų, kaip vazelės, gėlės ar kita žaluma. Prabangos bei erdvės įspūdį suteikia veidrodžiai. Taip pat išskirtinumo interjerui gali suteikti tapytos sienos.
Antra. Žmonės valgymo ar bendravimo metu tikisi, kad niekas nesiklausys jų pokalbių ir kitų žmonių kalbos jiems netrukdys, kad, kaip sakoma, kiti neskaičiuos kąsnių, todėl pageidauja turėti kiek įmanoma daugiau privatumo. Todėl labai svarbus erdvės suskirstymas zonomis. Tai padaryti padeda specialiai restoranui parinkti baldai, kurių dėka galima kurti privačias erdves dviem žmonėms ar gausiai kompanijai. Žinoma svarbus ir baldų patogumas, šaunu kai vien tik pažvelgus norisi įsitaisyti į patogų krėslą.
Trečia. Apšvietimas derinamas prie restorano stilistikos. Ar renkamasis visos erdvės ryškus apšvietimas, o gal tik tam tikrų zonų. Galbūt individualus apšvietimas kiekvienam staliukui. Jo dėka restoranas, taip pat gali būti padalintas zonomis, kas prisidėtų prie interjero jaukumo.
Restoranas, kuris žmones traukia sugrįžti, tai yra visuma, kurią sudaro skanus maistas, jauki aplinka, malonus ir greitas aptarnavimas ir netgi vaizdas pro langą.